FOTOT/Një nga perlat e Beratit, brenda banesës me çardak të Vajde Myftiut

5

Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Berat sjell në vëmendje për vizitorët dhe turistët një nga banesat më të bukura të Beratit.

Bëhet fjalë për banesën e Vajde Myftiut, banesë me çardak, Monument Kulture, Kategoria I. Banesa gjendet në lagjen “28 nëntori”, pjesë e zonës tampon.

Si pasojë e transformimeve të shumta, aktualisht nga funksionaliteti dhe vlerat e banesës ka mbetur vetëm njëra dhomë, ajo e miqve që konservon një tavan të dekoruar bukur, oxhak dhe mbetje të mafilit. Dhoma me ornamentikë e banesës së Vajde Myftiut, është shpalllur Monument Kulture i Kategorisë së parë, në vitin 1984.

DRTK Berat sjell foto me hollësi nga zbukurimorja e dhomës së mirë.