Frymëzim/ Nazmija, femra e parë shqiptare që zgjedhet presidente e një partie në Zvicër

118

Një tjetër histori suksesi! Një tjetër triumf i shqiptarëve! Një tjetër vajzë ngjit majat

Bëhet fjalë për Nazmije Ismailin. Ajo është femra e parë shqiptare që zgjedhet presidente e një partie në Zvicër

Në takimin me vizitorë rekord, shqiptarja Nazmije Ismaili u zgjodh si presidente e re e liberalëve të rinj në kantonin e Thurgaut në Zvicër

Nazmije Ismaili, si duket jeta juaj e përditshme presidenciale?

Ashtu si edhe më parë, unë ende kam një vend pune dhe me këtë nuk ndryshohet asgjë (qeshet). Por po, jeta përditshmëria ime ka ndryshuar. Zyra e presidentit të partisë kërkon kohë dhe së bashku me bordin kam një përgjegjësi të madhe ndaj njerëzve dhe anëtarëve.

Cilat qëllime afatshkurtra dhe afatgjata i keni vendosur për vitet e ardhshme?

Qëllimi ynë në periudhën afatmesme është që të bëhemi partia më e fortë në Kantonin e Thurgaut. Kjo vlen edhe për zgjedhjet e ardhshme. Do të duhet shumë punë për të bërë këtë, por ne jemi të gatshëm të ballafaqohemi me këtë sfidë dhe t`i përveshim mëngët. Ne gjithashtu duam të organizojmë më shumë ngjarje ose të shkëmbejmë ide me popullatën gjatë shpërndarjes së fletushkave. Për më tepër, për mua është e rëndësishme t`i tregoj brezit të ri se sa i dobishëm është angazhimi. Unë dua t’i motivoj ata që të ndihmojnë në formësimin e të ardhmes sonë.