Fshati i vjetër i Qeparoit, shpallet Qendër Historike

472

Kёshilli i Ministrave nё mbledhjen e kёsaj jave me propozim tё Ministrisё sё Kulturёs shpalli fshatin e vjetёr tё Qeparoit Qendёr Historike tё mbrojtur nga shteti, si dhe zonёn e mbrojtur sё bashku me rregulloren e administrimit tё saj. Me kёtё shpallje bёhen katёr Qendra Historike nё territorin e Bashkisё sё Himarёs, sё bashku me qendrat Historike tё fshatrave Dhёrmi, Vuno, Himarё Fshat. Ky vendim do tё ketё impakt pozitiv nё mbrojtjen, ruajtjen, promovimin e trashёgimisё kulturore tё zonёs sё Bregdetit, si dhe do ndikojё nё zhvillimin e turizmit kulturor, i cili ndihmon rritjen ekonomike tё zonёs. DRKK Vlorё do tё ketё detyra specifike nё administrimin dhe ruajtjen e vlerave monumentale tё kёtyre qendrave, duke mos lejuar tjetёrsimin e vlerave tё tyre arkitektonike, historike dhe kulturore tё krijuara ndёr shekuj nga banorёt e kёtyre trevave.

14292292_1832942943606691_2873824819763656727_n14316933_1832942940273358_4722681538320239958_n14264840_1832943376939981_6213409732250631071_n14225580_1832943330273319_7538863498949813235_n14222351_1832943250273327_6364634027727032948_n14212113_1832943110273341_1489163193493207284_n14202708_1832943040273348_6327609844325443346_n14199690_1832942990273353_8833066626069823202_n