Hidhen themelet e një shkolle të re muzike në kryeqytet

426

Shumë shpejt kryeqyteti do të ketë një shkollë të re muzike. Në njësinë Nr. 8 në kryeqytet, e cila është dhe një nga lagjet më të vjetra të kryeqytetit, janë hedhur themelet e shkollës së re të muzikës “Servete Maçi”.

Shkolla 9 vjeçare “Servete Maçi”, e njohur ndryshe edhe si shkolla e muzikës, po rindërtohet nga e para. Ajo ndodhet në Njësinë Administrative Nr. 8 në Rr. Dibrës. Shkolla do të ndërtohet nga e para dhe përfshin një sipërfaqe totale prej 3900 m2.

Shkolla do të ketë 4 kate, nga të cilat tre mbi tokë dhe një kat nëntokë. Krahas laboratorëve dhe ambienteve të tjera, shkolla e re do të ketë 19 klasa për të kaluar mësimin me një turn. Gjithashtu, shkolla e re është konceptuar që të jetë edhe si një qendër komunitare pasi është e pajisur me auditore, palestrën e brendshme, një terren sportiv të jashtëm dhe një oborr.