I moshuari që jeton mes muzikës dhe shpendëve

199

Çdo mëngjes dhe mbrëmje, për më shumë se 4 vjet, 76-vjeçari Kristo Daku ndalet në një furrë buke. Teksa ecën me qesen me thërrime buke në dorë dhe sytë pyetës, spikat mes qindra fytyrave pa shprehi të njerëzve. Në rrugën e Barrikadave, xha Kriston e presin pëllumbat.

Nga 96’ deri në 2010, Kristo ka qenë pedagog në Akademinë e Arteve. Por, para se të niste karrierën e tij si muzikant, na tregon kthesën e fatit të tij.

Pëllumbat flenë herët, tregon 76-vjeçari, ndaj u shtron atyre darkën në orën 18:00. Pianisti njeh përveç notave muzikore, edhe gjuhën e pëllumbave.