Njihuni me fshatin shqiptar në Argjentinë që ka ruajtur gjurmët e kombit

35

Në katundin Berisso (Berisha) në provincën Buenos Aires, Argjentinë, e cila është pjesë e zonës urbane të Komunës, Greater La Plata, jeton edhe një komunitet mjaft i gjërë Arbëresh.

Rrënjët e tyre, zënë fill tek pasardhësit e Skënderbeut, që u shpërngulën në Argjentinë shekuj më parë. ( Sociedad Albanesa de Berisso, është formuar në 1907, dhe qendra e tyre ka qenë në Calle Valparaíso y Río de Janeiro).

Aktualisht, ata janë në Argjentinë, aq shumë sa që Shoqëria Shqiptare e Berishos – Sociedad Albanesa de Berisso, ka edhe kishën e saj, si dhe qendrën kulturore Arbereshe.

Kolektivi shqiptar i Berisso “La Sociedad Albanesa de Berisso”, është një Shoqëri, që ruajtur deri në ditët e sotme traditën arbereshe.