Njihuni me vendin me njerëzit më të ndershëm në botë, ja arsyeja

136

Për shumicën, të humbësh një kuletë ose një çantë është më shumë sesa një bezdi. Ndërsa telefonat inteligjentë tani na lejojnë të bëjmë pagesa pa kontakt, të mbajmë kartat tona të udhëtimit në të dhe të na ndihmojnë të gjejmë rrugën për në shtëpi, akoma ka diçka mbetet diçka më e sigurt të mbash një kartë identiteti fizike në portofol dhe kartave bankare.

Jo vetëm që humbja e portofolit ju lë pa një mënyrë për të paguar për disa orë, por gjithashtu mund të nënkuptojë anulimin e kartave tuaja dhe ndryshimin e bravave në shtëpinë tuaj. Por ekziston një vend ku ju në një mënyrë disproporcionale ka gjasa të ribashkoheni përsëri me gjërat tuaja: Tokio.

Me një popullsi prej rreth 14 milion njerëz, miliona sende humbin këtu çdo vit. Por një numër mahnitës i tyre e gjejnë rrugën për në shtëpi. Në vitin 2018, mbi 545 mijë karta identiteti iu kthyen pronarëve të tyre nga Policia Metropolitane e Tokios që përfaqësojnë 73% të numrit të përgjithshëm të letërnjoftimeve të humbura. Po kështu, 130 mijë telefona celularë (83%) dhe 240 mijë kuleta (65%) gjetën rrugën e kthimit. Shpesh këto sende ktheheshin në të njëjtën ditë në të cilën humbnin.

Akte të tilla me integritet të dukshëm nuk janë shumë të zakonshme në Japoni, për vendasit është mëse normale që të veprosh në të tillë mënyrë. Në një farë mënyre është më e rrallë nëse nuk e ktheni një portofol sesa e kundërta.(BBC)