Pamje të fermës Sheleguri, në Leskovik

1

Investimet në agroturizëm po bëhen tërheqëse për mjaft individë, veçanërisht për ata që rrënjët i kanë të lidhura me fshatin.

Sheleguri është një tjetër destinacion i natyrës shqiptare që ofron bukuri të pafundme, në çdo stinë të vitit.

Është një zonë ndërkufitare shumë e bukur, në jugperëndim të Ersekës ku harmonizohen malet me luginat e thella, ligatinat, përrenjtë e rrëmbyer, pyje të dendur të përzier bredhi e lisi, por ku dominon pisha e zezë.

Raporti i INSTAT-it për turizmin tregon se, 7.5 milionë turistë të huaj vizituan vendin tonë gjatë vitit 2022, duke i besuar Shqipërisë pushimet e tyre jo vetëm gjatë sezonit veror, por edhe përgjatë stinëve të tjera të vitit.

Janë 1.9 milionë më shumë se, viti 2021 dhe 18% më shumë se viti 2019, që deri tani mbante rekordin e shifrave.

/ata.gov.al