Për të qetësuar mendjen dhe fjetur mirë, ja si duhet ta lyeni dhomën e gjumit

21

Dhoma e gjumit shpesh shihet si një strehë nga bota e jashtme, jo vetëm një vend për të fjetur të qetë, por edhe një vend për t’u çlodhur dhe për t’u ndjerë mirë, një zonë e vërtetë komforti. Për të krijuar atmosferën e duhur, ju nevojiten edhe ngjyrat e duhura për të ndihmuar në qetësimin e mendjes.

Sipas ligjit fizik të Rezonancës, disa nuanca e rivendosin indin e organizmit në gjendjen e tij optimale, duke e lejuar atë të funksionojë në mënyrën më të mirë. Ky është parimi mbi të cilin bazohet kromoterapia: thjesht duke i vëzhguar ngjyrat nxisin ndjesi, gëzim, mirëqenie, energji.

Për një dhomë gjumi, preferohen nuanca të cilat krijojnë ndjesi mirëqenieje dhe qetësie të vërtetë. Në veçanti, ngjyrat e ftohta janë perfekte për të ulur energjinë e tepërt në fund të ditës, ato të ngrohta, si e verdha, portokallia, e kuqe, anasjelltas japin ngarkesë dhe energji.

Nga bluja në vjollcë, ngjyrat për netët e qeta

Mbi këto parime, ngjyrat më të përshtatshme për dhomën e gjumit janë kryesisht:

1.Bluja është ngjyra më klasike dhe më e përshtatshme për këtë dhomë në shtëpi. Jo vetëm sepse është një ngjyrë e ftohtë, por sepse, sidomos në variantet e errëta, është shumë e butë dhe ka një efekt të vërtetë qetësues në trup. Është vënë re se përballë blusë, presioni i gjakut bie, ritmi i zemrës ngadalësohet dhe ankthi largohet. Kjo ngjyrë lufton edhe pagjumësinë, prandaj është e përshtatshme edhe për dhomën e fëmijëve.

2. E gjelbra. Është një ngjyrë e qetë dhe çlodhëse dhe, ashtu si natyra, ndihmon në uljen e niveleve të ankthit, si kur e gjeni veten në një pyll dhe mendja juaj fillon të qetësohet. Jo vetëm kaq, jeshilja gjithashtu rigjeneron, rimbush bateritë.

3. E bardha është ndër zgjedhjet më tradicionale, në shumë kultura ajo simbolizon qartësinë dhe freskinë, ndihmon për të vendosur rregull në mendimet dhe emocionet e dikujt. Kjo është arsyeja pse është shumë ngjyrë e përshtatshme kur prisni një fëmijë.

4. Vjollcë. Shpesh e nënvlerësuar, në fakt në filozofinë e Feng Shui-t kjo ngjyrë lidhet me forcën, paqen dhe gjetjen e ekuilibrit të duhur.

5. Të gjitha ngjyrat bezhë, duke përfshirë ngjyrën e purpurt, i japin dhomës një relaksim të madh, si dhe krijojnë një ambient vërtetë klasik. Këto nuanca janë shumë të rafinuara por mbi të gjitha krijojnë atë atmosferën e intimitetit të ngrohtë që kërkohet në dhomën e gjumit.