SHIFRAT/ Punësimi gjatë sezonit, ja zona turistike që hapi më shumë vende pune

153

Sektori i turizmit ka shënuar një rritje të madhe qoftë në xhiron e regjistruar në zonat turistike me 11 %, por edhe në atë të punësimeve me 13 % krahasuar me sezonin e një viti më parë. Këto janë rezultatet e deklaruara nga administrata tatimore në përmbyllje të zbatimit të planit sektorial në këtë sektor për periudhën qershor-gusht.

Sipas të dhënave zyrtare në total, numrin më të madh të punësimeve e ka qyteti i Durrësit me 54 mijë e 834 persona të punësuar me një rritje prej 6 % e më pas qytetet e Shkodrës me 25 mijë 762 të punësuar, Lezha me 14 mijë 697 të punësuar dhe Saranda me 6709 të punësuar.  Shkodra ka një rritje prej 6 % krahasuar me vitin 2017, ndërsa Lezha ka një rritje prej 5%. Saranda shënon një rritje prej 15 % krahasuar me vitin 2017.