Sot, Dita Ndërkombëtare e Tokës

2

Dita e Tokës është vendosur në datën 22 prill të vitit 1970. Në këtë datë 20 milionë amerikanë morën pjesë në demonstratën mjedisore nga më spektakolaret që u quajt “Dita e Tokës”.

Më 22 prill, në mbarë botën, dashamirës të mjedisit organizojnë një varg aktivitetesh për të mirën e mjedisit dhe njeriut, si aktivitete pastrimi, gjelbërimi, pyllëzimi, manifestime në formë protestash, ekspozita, koncerte, vizita, peticione, orë edukative me nxënës, etj.

/ata.gov.al