Studiuesja shqiptare fiton çmimin e rëndësishëm në Holandë

12

Vigjilenca Abazi, me një përvojë të gjerë profesionale në institucionet ndërkombëtare dhe akademike, merr çmimin “Early Career Award 2020” nga “Akademia Mbretërore Hollandeze e Artit dhe Shkencës”. Ajo është vlerësuar për hulumtimin e saj mbi temën relativisht të re të sinjalizimit në Bashkimin Evropian, në fushën e shkencave të sjelljes, shkencave sociale dhe Juridike.

Kërkimi i saj ndërdisiplinor, duke kombinuar ligjin, shkencën politike dhe teorinë politike, siguron depërtim në forcimin e zërit të publikut përmes mbrojtjes ligjore. Ky studim i parë i thelluar mbi sinjalizimin zbulon gjithashtu kompleksitetin ligjor të Bashkimit Evropian. Shqiptarja Abazi gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në vlerësimin e arsimit dhe kërkimit jashtë shkencës. Ajo e bën këtë me leksionet dhe punët e saj ndërkombëtare, angazhimin e saj për ta bërë arsimin të arritshëm për vajzat dhe gratë dhe për hir të përsosmërisë akademike që ajo posedon.

“Çmimin e Hershëm të Karrierës-KNAW” e marrin dymbëdhjetë studiues të rinj.

Ky çmim që korrespondon me shumën prej 15,000 euro dhe një vepër arti, i jepet studiuesve në Hollandë të cilët janë në fillim të karrierës së tyre dhe kanë ide kërkimore inovative, origjinale. Të dymbëdhjetë fituesit vijnë nga fusha e gjerë e shkencës.