‘Surprizohet’ Japonia, zbulon 7000 ishuj që nuk e dinte se i kishte

3

Japonia ka zbuluar se ka 7000 ishuj më shumë sesa mendohej më parë. Hartat digjitale nga Autoriteti i Informacionit Gjeohapësinor të Japonisë (GSI) zbuluan së fundmi se kishte 14,125 ishuj në territorin japonez, më shumë se dyfishi i shifrës prej 6,852 që ka qenë në përdorim zyrtar që nga viti 1987 nga Roja Bregdetare e Japonisë.

Shifra e re pasqyronte përparimet në teknologjinë e anketimit dhe detajet e hartave të përdorura për numërimin. Ky zbulim nuk ndryshon sipërfaqen e përgjithshme të tokës në zotërim të Japonisë dhe nuk përfshin asnjë tokë të rikuperuar artificialisht.

Për numërimin e ishujve u përdorën të njëjtat kritere si 35 vjet më parë. Kjo përfshinte numërimin e të gjitha sipërfaqeve natyrore të tokës me një perimetër prej të paktën 100 metrash.