TAP drejt mbarimit, 99% e tubacionit të gazsjellësit është përfunduar

335

Konsorciumi Trans Adriatic Pipeline (TAP) deklaroi se ka përfunduar 99% e rrugës së projektit të tubacionit të gazit në Shqipëri.

“Rreth 213 km nga 215 km të rrugës TAP në Shqipëri dhe Greqi janë përfunduar tani”, bëri me dije konsorciumi.

“Rreth 210 km tubacione tashmë janë futur në Shqipëri”, shtoi TAP.

Zbatimi i projektit dhe hapja e Korridorit Jugor të Gazit do të jetë një hap historik drejt arritjes së sigurisë më të madhe energjetike dhe diversifikimit të furnizimeve me gaz natyror në Evropë, vuri në dukje konsorciumi.

TAP do të jetë 878 kilometra në gjatësi (Greqi 550 kilometra, Shqipëria 215 kilometra, Deti Adriatik 105 kilometra, dhe Italia 8 kilometra).