17 receta të thjeshta që mund të bëni me konserva dhe ushqime gjysëm të gatshme

67

Nëse jeni vetë-karantinuar për shkak të shpërthimit të koronavirusit, një nga gjërat e para që duhet të bëni është të grumbulloni të gjitha sendet ushqimore të përshtatshme dhe të furnizoni raftet tuaja me koserva dhe gatime gjysëm të gatshme të ngrira ose në konserva që do t’ju nevojiten gjatë qëndrimit tuaj të gjatë në shtëpi. Problemi i vetëm është, kur shumica prej nesh përballen me rafte të mbushura me ton të konservuar, makarona të thata dhe fasule, nuk arrijmë të imagjinojmë se mund ta shndërrojmë atë në diçka të shijshme.

Ja disa receta të thjeshta nga sallatat me makarona deri tek supat dhe sanduiçet, që do të mund të realizoni në një kohë të shkurtër por të shijshme si gatimet e freskëta.

 1. Makarona me qiqra dhe domate
 2. Makarona me domate të thara në konservë
 3. Fasule me domate konservë
 4. Sanduic me sallatë qiqrash
 5. Thierza me domate konservë, qumësht dhe erëza
 6. Makarona me fasule dhe salcë domate
 7. Peshk ton, supë në konservë dhe bizele të ngrira
 8. Makarona me peshk ton konservë, turshi në kavanoz dhe kaperi në konservë
 9. Fasule, peshk ton dhe speca pikant në kavanoz
 10. Bullgur me fasule dhe erëza
 11. Speca të pjekur në kavanoz me makarona dhe fasule të bardhe e erëza
 12. Fasule me oriz
 13. Pasta me articok ne kavanoz dhe fasule të bardha
 14. Peshk ton me gogozhare në kavanoz dhe qiqra ose fasule
 15. Thierza me salcë domate
 16. Makarona me pana, peshk ton dhe ullinj në kavanoz
 17. Ravioli të ngrira ose tortelini me pana ose domate dhe articok të konservuar (Huffpost)