Bukë misri me presh dhe ullinj
Përbërësit:
- 2 vezë
- 1 gotë kos
- ½ gotë qumësht
- 500g miell misri
- 3-4 lugë miell gruri
- 200g djathë i bardhë
- 500g presh
- 1 lugë kafe sodë buke
- Kripë
- Ullinj pa bërthamë
Përgatitja:
- Pastroni dhe prisni preshin në rrathë, skuqeni pak me vaj dhe lëreni të ftohet.
- Rrihni vezët, shtoni kosi dhe qumështin gradualisht.
- Përzieni preshin e skuqur, djathin e copëtuar, kripën dhe ullinjtë.
- Hidhni miellin e misrit, miellin e grurit dhe sodën e bukës derisa të formohet brumi.
- Punojeni me duar, vendoseni në një tavë dhe piqeni në 200°C për 35-40 minuta.
- Lëreni të ftohet dhe shërbejeni me djathë të bardhë ose salcë kosi.
Referenca: agroweb.org