E ardhmja janë…biçikletat elektrike

14

Biçikleta, skuterë, biçikleta elektrike apo motorë është dilema që shumë persona kanë tani në jetën e përditshme.

Lëvizshmëria, veçanërisht lëvizja urbane, po pëson ndryshime të mëdha dhe për të gjithë, madje edhe për menaxherët dhe njerëzit me të ardhura të larta që ndoshta dikur udhëtonin me makinë me shofer.

Trendi i fundit sheh lindjen e biçikletave elektrike me rrota të mëdha skuteri, gjithashtu të dobishme për të udhëtuar në rrugë të këqija dhe vende të largëta.

Biçikleta elektrike ka ndjesinë e skuterave të vjetër, por pa detyrimin e një kaske.

“Europianët pritet të blejnë 10 milionë biçikleta më shumë në vit deri në vitin 2030, një rritje e madhe prej 47% nga 2019 për një total prej 30 milionë biçikletash më shumë. Shitja e biçikletave po rritet më shumë se dyfishi i numrit të makinave të regjistruara aktualisht në vit në BE”, thuhet në një raport të CIE-s.

Në krye të kurbës së rritjes janë e-bikes, të cilat pritet të rriten nga 3.7 milionë të shitura në 2019 në 17 milion në 2030.