Fondacioni i Canës, investim në infrastrukturë sportive në kopshte

881

Ish-futbollisti i përfaqësueses shqiptare, Lorik Cana, pasi ka mbyllur karrierën e tij si futbollist profesionist ka filluar një veprimtari të re, atë të krijimit të një fondacioni, me të cilin ka dëshirë që të kontribuojë në përmirësimin e të rinjve dhe të shoqërisë.

Investimi i parë i fondacionit të tij, në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës, është në Kopshtin 65 në kryeqytet, ku është ndërtuar një fushë shumësportëshe për fëmijët.

Këto fusha shumësportëshe, të përshtatshme për futboll, volejboll, basketboll, apo tenis, janë një model i marrë nga fondacioni hungarez që mban emrin e legjendës së futbollit hungarez, Jano Buzanski. Në Hungari, ky fondacion ka ndërtuar rreh 200 fusha të tilla, ku janë angazhuar rreth 30 mijë fëmijë.