FOTO/ Simboli i Thethit, historiku i kishës që daton në 1892

23

Kisha e Thethit, e vendosur në një pozicion piktoresk, është simboli i Thethit!

Gjurmët e kishës së vjetër datojnë në vitin 1892 dhe ka qënë një ndër vendbanimet e para në këtë fshat!

Historia e kishës është e lidhur me emrat e patriotëve e klerikëve shqiptarë që ju dedikuan atdheut dhe kulturës kombëtare, si për shembull At’ Shtjefën Gjeçovi, i cili jo vetëm ka shërbyer si frat në këtë kishë, por në vitin 1917 ai hapi shkollën dhe shërbeu edhe si mësues për fëmijët!

Në foto At’ Daniel Gjeçaj pranë kishës së Thethit!