Hapen mbi 2400 metra tek tuneli i Llogarasë, ja kur përfundon plotësisht

243

Në muajin shkurt të vitit 2023 pritet të hapet plotësisht tuneli i Llogorasë.

Në tunelin e Llogorasë ka nisur puna me 14 nëntor dhe deri më sot ka përfunduar puna në 2400 m. Kjo ecuri e mirë është për shkak të gjeologjisë së mirë.

Tuneli i Llogorasë parashikohet të ketë një gjatësi prej 5.9 kilometrash, i cili nis nga ura e Shën Elizës në zonën e Dukatit, deri në urën e Palasës. Me një shpejtësi 50-80 km/orë, rruga do të përshkohet për 7-10 minuta.