Ishulli më i veçantë në botë, pa makina dhe pa zhurmë (VIDEO)

29

Kjo parajsë në Tokë ndodhet në Holandë. Ky ishull i vogël i çuditshëm, Scheendijk, i cili duket si një çorape e shqyer sjell vetëm qetësi.

I gjithi i rrethuar me ujë të qetë midis grumbujve më të vegjël të Tokës në të cilin ka një shtëpizë, ky ishull duket i magjishëm. Ata që zgjohen në këtë vend thonë se këtu nuk mund të dëgjohet asgjë përveç cicërimave të zogjve.

Këtë ishull e quajnë parajsa në Tokë dhe është “i hapur” për turistët në pranverë, verë dhe vjeshtë, por jo edhe në dimër. Është e ndaluar të qëndrosh këtu në dimër. Vizitorët lëvizin ndërmjet shtëpive ekskluzivisht me varka, sepse nuk ka mundësi tjetër.

Anijet me motor nuk kanë vend këtu (sepse prishin qetësinë), kështu që do të merrni vetëm një kanoe ose një varkë me vela.