Këshillim kundër dhunës, linja e re për gratë dhe burrat

1039

116 dhe 117 janë numrat e linjës së këshillimit, ku gratë dhe burrat e dhunuar mund të kërkojnë ndihmë ligjore, policore dhe mjekësore falas.

Numri i telefonatave në një ditë të zakonshme pune është 15 deri në 20 herë në ditë, por nuk mungojnë ditët kur numri i tyre arrin mbi 25.

Problematikat e personave që kërkojnë ndihmë janë të ndryshme. Disa kërkojnë infromacion për shërbimet, të tjerë referojnë rastet.

Linja e Këshillimit, e cila do të jetë në gadishmëri 24 orë gjatë 7 ditëve të javës është vetëm një nga mundësitë që Ministria e Mirëqënies Sociale ofron për viktimat e dhunës në familje.

Burimi: Top Channel