Këto janë pasaportat më të fuqishme në botë për vitin 2020

22

Një pasaportë nga Japonia hap më shumë dyer sesa një pasaportë nga kudo tjetër në botë, sipas Indeksit të Pasaportave Henley.

Indeksi është një renditje vjetore e fuqisë së pasaportave e përcaktuar nga numri i destinacioneve që një mbajtës i pasaportës mund të hyjë pa vizë.

Një pasaportë japoneze premton udhëtime të pakomplikuara në 191 vende dhe territore të tjera. Në vitin 2019, pasaporta premtoi hyrje në 189 vende dhe e lidhur me pasaportën e Singaporit si dokumenti më i dëshiruar i udhëtimit në botë.

Singapori siguroi hyrjen në 190 destinacione dhe u rendit i dyti këtë vit, i ndjekur nga afër nga Koreja e Jugut dhe Gjermania, me qasje në 187 vende dhe territore.

Pasaportat nga vendet, përfshirë Kanadanë, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA, të gjitha ranë në renditje nga 2019 në 2020 por ato janë akoma të dëshirueshme, me qasje në më shumë se 180 destinacione. Për krahasim, pasaportat nga Afganistani, Iraku dhe Siria ofrojnë qasje në më pak se 30 vende.

Kufizimet dhe ndalimet e udhëtimit mund të ndryshojnë nga vendi në vend mes pandemisë së koronavirusit.

  1. Ata që kanë një pasaportë nga Hungaria mund të vizitojnë 182 vende pa vizë në vitin 2020.

Renditja e vitit 2019: 11 (qasja në 178 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 183 vende pa vizë në vitin 2020:

Australi – Renditja e vitit 2019: T9 (qasja në 180 destinacione)

Kanada – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 184 vende pa vizë në vitin 2020:

Republika Çeke – Renditja e vitit 2019: 8 (qasja në 181 destinacione)

Greqia – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

Malta – Renditja e vitit 2019: 7 (qasja në 182 destinacione)

Zelanda e Re – Renditja e vitit 2019: T9 (qasja në 180 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 185 vende pa vizë në vitin 2020:

Belgjika – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

Norvegjia – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

Zvicra – Renditja e vitit 2019: T5 (qasja në 184 destinacione)

Mbretëria e Bashkuar – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

Shtetet e Bashkuara – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 186 vende pa vizë në vitin 2020:

Franca – Renditja 2019: T4 (qasja në 185 destinacione)

Irlanda – Renditja 2019: T6 (qasja në 183 destinacione)

Holandë – Renditja e vitit 2019: T5 (qasja në 184 destinacione)

Portugalia – Renditja e vitit 2019: T5 (qasja në 184 destinacione)

Suedi – Renditja 2019: T4 (qasja në 185 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 187 vende pa vizë në vitin 2020:

Austri – Renditja e vitit 2019: T5 (qasja në 184 destinacione)

Danimarka – Renditja 2019: T3 (qasja në 186 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 188 vende pa vizë në vitin 2020:

Finlanda – Renditja e vitit 2019: T2 (qasja në 187 destinacione)

Italia – Renditja 2019: T3 (qasja në 186 destinacione)

Luksemburgu – Renditja 2019: T3 (qasja në 186 destinacione)

Spanja – Renditja 2019: T4 (qasja në 185 destinacione)

  1. Ata që mbajnë pasaportat e mëposhtme mund të vizitojnë 189 vende pa vizë në vitin 2020:

Gjermania – Renditja e vitit 2019: T2 (qasja në 187 destinacione)

Korea e jugut – Renditja e vitit 2019: T2 (qasja në 187 destinacione)

  1. Ata që kanë një pasaportë nga Singapori mund të vizitojnë 190 vende pa vizë në vitin 2020.

Renditja e vitit 2019: T1 (qasja në 189 destinacione)

  1. Ata që mbajnë një pasaportë nga Japonia mund të vizitojnë 191 vende pa vizë në vitin 2020, duke e bërë atë pasaportën më të fuqishme në botë.

Renditja e vitit 2019: T1 (qasja në 189 destinacione)