Kryebashkiaku i Vjenës kaloi ditën duke pastruar rrugët e qytetit

14

Kryetari i Vjenës, Michael Ludwig, e ka kaluar ditën e djeshme me punëtorët e kompanisë komunale të pastrimit të rrugëve (MA48) të qytetit.

Kryetari i Bashkisë së Vjenës e kishte filluar ditën e hënë në orën 6 të mëngjesit duke mbledhur mbeturina dhe duke pastruar rrugët e qytetit, të cilin e udhëheq që prej 4 vjetëve.

“Mendoj se është mbresëlënëse ajo çfarë bën MA48. Gjithmonë më ka pëlqyer fakti që ka njerëz të vullnetshëm dhe që punojnë nat e ditë që të bëjnë Vjenën një nga qytetet më të pastra në botë”, tha Michael Ludwig.

Njerëzit ishin të habitur kur shihnin kryetarin duke bartur karrocat e mbeturinave nga oborret e shtëpive apo rrugëve të lagjeve, raporton Krone zeitung.

“Ngjyra e portokalltë po ju rri shumë mirë, zotëri kryetar”, i tha një grua.

Kryetari Ludwig (SPÖ), i cili kandidon për mandatin e dytë të Vjenës, ditën e punës e përfundoi në orën 14.00. “Punonjësit e MA 48 janë si heronjtë e rrugës”, u shpreh ai. “Ishte rraskapitëse, duhet të kesh kujdes gjithashtu që të mos lëndohesh. Por ishte bukur. Puna ekipore ishte e shkëlqyeshme”.