Leka, lodra inteligjente që ndihmon fëmijët me aftësi të kufizuara

702

Leka është si një sferë magjike me ngjyra të ndezura, e cila ndihmon fëmijët me nevoja të veçanta të përmirësojnë aftësitë motorike, stimujt vizivë dhe aftësitë sociale.

I lidhur me një aplikacion, Leka përmban një shumëllojshmëri aktivitetesh që lidhen me të mësuarit. Ky robot është i pajisur me sensorë të cilët zbulojnë dhe i përgjigjen bashkëveprimit të fëmijës, me drita qetësuese.

Përgjigjet interaktive janë për të ndihmuar fëmijët që të kuptojnë më mirë sinjalet sociale dhe vizive, ndërsa lojërat e ndryshme ndihmojnë në përmirësimin e aftësive sociale.
Leka rekomandohet për fëmijë nga mosha tre vjeç e lart. Ai karikohet nëpërmjet Wireless dhe bateria e tij zgjat deri në tre orë nëse përdoret për një kohë të gjatë.

Leka, një lodër e zgjuar e krijuar nga një kompani startup me të njëjtin emër, është një robot i vogël sferik, ndryshe nga roboti BB-8 te Star Wars.

Qëllimi i saj është të ndihmojë fëmijët me autizëm dhe aftësi të tjera të kufizuara të mësojnë më mirë dhe të komunikojnë me të tjerët.

Burimi: Revista Monitor