Letërsia arrin kulmin, njihuni me librarinë më të lartë në botë

29

Shtëpia botuese Feltrinelli, e themeluar në vitin 1954 nga Giangiacomo Feltrinelli, hap librarinë më të lartë në Europë, në Malin e Bardhë, në lartësinë 3.466 metra.

Në stacionin Punta Helbronner The Sky, në Malin e Bardhë, në lartësinë 3.466 metra, lind libraria e re Feltrinelli, që ka diçka vërtet të veçantë: është libraria më e lartë në Europë.

Duke qenë se librat shërbejnë për të zgjeruar horizontet dhe mund të na nxisim të përshkojmë rrugë të paeksploruara më parë, nuk ka asgjë më të mirë se t’i lexosh në majë të maleve, pranë qiellit, duke kapërcyer kufijtë. Kjo është ideja që përshkon laFeltrinelli 3466 dhe teleferikun Skyway Monte Bianco, – thotë drejtuesja e Funivie Monte Bianco Spa, Federica Bieller.