Restoranti i parë shqiptar në Londër u hap në 1908! Ja 10 më të famshmet

250

Restoranti i parë shqiptar në Londër është hapur në vitin 1908 nga Tony Precha, i lindur në Kosovë, i cili zotëroi tri kafene në të cilat shërbente ushqimet tradicionale shqiptare, si flija dhe pite në Walbrook, Gresham Street dhe Great Tower Street.

Thuaj “Mirëdita” (në gjuhën shqipe) kamarierit në një restorant të pavarur italian (ne Londer) dhe përgjigjja mund të jetë një befasi, shkruan Eater London, përcjell Koha.net.

Në vijim ju sjellim listën e ndër restoranteve më të mira shqiptare dhe ballkanase që gjenden në Londër:

Rea’s Place, Child’s Hill Park

The Lacy Nook

Zara Cafe London

Queens Arms London

Da Kevinuccio at Sunday Upmarket

Mugi’s Coffee Bar

Taste Croatia

Peckham Bazaar