Rikthimi nga pushimit/ Si të rifitoni energjitë dhe t’i ktheheni përditshmërisë

15

A ju ka ndodhur të jeni të lodhur pas pushimeve verore? Mendohet që pas pushimeve të rikthehemi në punë me energji dhe shumë vullnet , por në të vërtetë ndodh që shumë njerëz të kthehen të lodhur, me shprehjen e zakonshme “Dua një palë pushime të tjera.”

Ajo çfarë duhet të bëjmë që t’i rikthemi rutinës tonë të përditshme, është përshtatja e dy javëve të para pas pushimeve në jetën e përditshme. Teksa zgjoheni në mëngjes me plane të qarta se pjesën më të madhe të ditës do ta kalojë në punë, planifikoni edhe ndonjë aktivitet tjetër me mitë tuaj në qytet pas pune në mënyrë që përshtatja të nis gradualisht.

Në përgjithësi, pushimet janë të mira për shëndetin tuaj mendor.

“Duke i dhënë vetes mundësinë për të eksploruar botën përreth nesh mund të ndryshojë shumë ndjenjat tona dhe më e rëndësishmja, të na ndihmojë të jemi më me energji për shtatorin. Ata nuk duhet të kushtojnë shumë para ose të zgjasin shumë, por mendja dhe trupi ynë duhet të ngadalësohen dhe të kthehen në brendësi.”- është shprehur Melody Ott.

Një studim i realizuar për një kohë relativisht të gjatë zbuloi se politikat në vendin e punës që lejojnë 10 ditë pushim të paguar janë të lidhura me një rënie prej 29 % të rrezikut të depresionit tek gratë. Studime të shumta kanë zbuluar se pushimet zvogëlojnë stresin dhe forcojnë imunitetin tuaj.

Shumë studiues thonë: Lumturia që ndjejmë gjatë pushimeve zakonisht nuk zgjat. Kur pushimet mbarojnë,  njerëzit kthehen në nivele fillestare të lumturisë brenda disa ditësh.

Megjithatë të gjithë e dimë se pushimet kanë lodhjen e tyre, aktivitete, plazh, shëtitjet në det,  ecje në mal, gatime, takime me miqtë dhe shokët, festa. Por kur kthehemi, nuk duhet të synojmë, t’i kthehemi rutinës për një ditë. Duhen të paktën 2 javë, për të kapur ritmin e jetës sonë të përditshme.