Si të përgjigjeni në një intervistë pune kur u kërkojnë të përshkruani veten me tre fjalë

13

Jeni në një intervistë pune dhe ju bëjnë një pyetje të vështirë: Cilat do të ishin tre fjalë që ju përshkruajnë ju?
Në këto çaste do të ndiheshit konfuz për të zgjedhur fjalët e duhura për të përshkruar veten.

“Nëse them X (fjalë), a do të ishte zgjedhja më e mirë?”
“Nëse them Y, çfarë do të mendojnë që nënkupton?”
Përgjigjja është: varet

Çdo gjë ka ndryshuar në vitin 2021 – nga strategjia për kërkimin e punës, te mënyra se si njerëzit punësohen e deri te mënyra si zhvillohen intervistat.

Me metodologjitë e reja, është e rëndësishme të merrni në konsideratë fjalët më të mira për të përshkruar veten në një intervistë pune. Çelësi është të gjeni fjalë që të jenë thelbësore si për misionin e kompanisë, përshkrimin e punës si dhe për nevojat aktuale. Zgjedhja e fjalëve të duhura për të përshkruar veten mund t’ju vërë në linjë të parë në fazën e mëtejshme të procesit të përzgjedhjes.

Më poshtë janë disa ide për zgjedhjen e fjalëve për të përshkruar veten përveç mbiemrave klishe: i orientuar drejt detajit, ambicioz dhe i përgjegjshëm:

 1. I përshtatshëm
 2. I gjithanshëm
 3. I qëndrueshëm
 4. I besueshëm
 5. Proaktiv
 6. Vëzhgues
 7. I disiplinuar
 8. I guximshëm
 9. Transparent
 10. I përgjegjshëm
 11. Bashkëpunues
 12. I përpiktë
 13. Me etikë
 14. Praktik (në gjetjen dhe kapërcimin e vështirësive)
 15. I vetëdijshëm (me inteligjencë emotive)