Sistemi i ri i njohjes së fytyrës

207

NEC ka njoftuar se do të ofrojë një sistem të njohjes së fytyrës në shkallë të gjerë për Lojërat Olimpike dhe Paralimpike të vitit 2020 në Tokio.

Sistemi do të përdoret për të identifikuar mbi 300,000 njerëz në Lojërat Olimpike dhe Paralimpike, duke përfshirë atletët, vullnetarët, mediat dhe stafin tjetër.

Është hera e parë që teknologjia e njohjes së fytyrës do të përdoret ndonjëherë për këtë qëllim në Lojërat Olimpike.

Sistemi i NEC-it është ndërtuar rreth një motori AI të quajtur NeoFace, i cili është pjesë e linjës gjithëpërfshirëse Bio-IDiom të teknologjisë së autenticitetit biometrik.