Studenti më i vjetër në botë, 88 vjeçari përgatitet të marrë diplomën e tij të 14-të

13

Emri i tij është Leonardo Altobelli, ai jeton në Troia (Foggia), më 15 mars ai mbushi 88 vjeç, ai ka 13 grada dhe disa tituj akademikë të tillë si master në Kriminologji dhe Psikologji Investigative të Universitetit të Foggia.

Në jetë ai është një mjek i përgjithshëm në pension dhe në 1984 ai ishte gjithashtu kryetar i qytetit të Trojës.

Tani ai po përgatitet të marrë diplomën e tij të 14-të në Shkencat Investigative: ai tashmë është regjistruar në kurs. “Unë jam studenti më i vjetër në botë dhe i dyti më i suksesshëm,” shpjegon ai.

Këto janë gradat dhe titujt që shfaqen në CV e mjekut: Mjekësia dhe Kirurgjia e marrë në Siena në ’69, Drejtësi, Shkencë Politike, Letërsi, Filozofi, Arkeologji, diplomë e dyfishtë në Pedagogji, Bujqësi dhe Shkencë dhe Teknologji Ushqimore, Shkencë Turizmi, Histori dhe Bioteknologji .