Ti ke fuqinë të bësh dikë të lumtur në vetëm 2 minuta. Zbuloje se si…

32

Mirësia është gjithçka që nevojitet për të ushqyer shpresën e njeriut. Sado i vogël dhe i parëndësishëm të duket një akt mirësie, ai ndryshon jetë, madje në një minutë të vetëm.

Më poshtë do gjeni disa nga veprat e mirësisë që mund të bëni në dy minuta të vetme, të cilat do ju bëjnë ju dhe të tjerët të ndiheni mirë dhe shpresëplotë.

Lër shënime

Letrat ngjitëse mund t’i përdorni për të lënë një shënim motivues, inkurajues dhe frymëzues për një mik, koleg, fqinj, motër, vëlla, e prind. Fjala juaj e mirë mund të sjellë ngrohtësi në shpirtin e tij por edhe buzëqeshje.

Mbill një pemë

Falenderoje tokën duke mbjellur një pemë, poshtë shtëpisë, në kopësht ap onë park. Ky akt i vetëm mirësie do t’i shërbejë brezave të ardhshëm, ndonëse duket i vogël.

Kujdesu për një të moshuar

Nëse vëren që një i moshuar ka vështirësi në të ecur dhe është shumë i ngarkuar, mos e injoro. Nuk të kushton asgjë që ta ndihmosh të kalojë rrugën apo tia lehtësosh barrën për një copë udhë.

Ëmbëlsira për kolegët

Një kuti me çokollata apo biskota shërben si magnet për socializim. Sillni një të tillë në punë dhe ndajeni me kolegët. Të gjithë kemi nevojë për momente të ëmbla në ditë stresuese dhe në dy minuta do të ndihemi që jemi të gjithë bashkë.

Ndihmo një fëmijë

Shtëpitë e fëmijës apo materniteti ku gjenden bebet e braktisura nga nënat janë një vend ideal për të bërë diçka të mirë në këtë jetë. Blini lodra, ëmbëlsira e libra, vizitoni fëmijët dhe jepuni një përqafim e puthje. Ky akt mirësie do të jetë shpërblyes për fëmijën por edhe për ju.

Kini durim me prindërit

Vetëm ai që është prind e kupton misionin e vështirë që ka mbi supe, ndaj kursejini kritikat. Dhurojini një prindi buzëqeshje duke e lavdëruar dhe mbështetur për punën që bën.

Jini të sjellshëm në fushën e shërbimit

Mos harroni se ata që ju japin shërbim, janë njerëz si ju. Jini të sjellshëm dhe të mirë ndaj tyre, mos i injoroni, përshëndetini dhe buzëqeshuni. Jo vetëm që do të merrni një shërbim të mirë por do të ndiheni shkëlqyeshëm.

Humori

Edhe në kohët më të errëta, njeriu ka nevojë të qeshë. Nëse dikush që njihni është i mërzitur ose i trishtuar, përpiquni ta angazhoni në bisedë dhe tregojini barcaleta ose përpiquni ta bëni për të qeshur.Fuqia e të qeshurës është shumë terapeutike për një shpirt të lënduar.

Falni një borxh

Paraja është shpesh burim stresi dhe turpi. Nëse mundeni, faleni borxhin që mund t’ju ketë dikush i afërt i cili nuk ka aftësi paguese. Kësisoj mund të humbisni para, por do të fitoni një miqësi më të çmuar.

Mbajeni premtimin e dhënë

Nëse keni dhënë një premtim ose një fjalë, mbajeni dhe qëndrojini asaj.Njerëzit janë bërë shumë harraqë dhe jo korrektë. Nëse ju i mbaheni fjalës së dhënë do të tregoni se jeni njerëz të mirë që nuk mendojnë vetëm për vete por edhe për të tjerët./Marrë nga AgroWeb.org