Këtu janë ushqimet më të mira që ju mund të hani në mëngjes.
Vezë
Studimet kanë treguar se hahet vezë në mëngjes rrit ndjenjat e plotësisë, zvogëlon futje kalori në vaktin e ardhshëm dhe ndihmon në mbajtjen e nivelit të qëndrueshëm të sheqerit në gjak dhe nivelit të insulinës.
Kafe
Kafeja përmirëson gjendjen shpirtërore, vigjilencën dhe performancën mendore.
Drithëra të mëngjesit, tërshëra
Tërshëra është zgjedhja më e mirë e mëngjesit për dashamirët e drithërave. Është bërë nga tërshëra, të cilat përmbajnë një fibër unike të quajtur beta-glucan. Kjo fibër ka shumë përfitime mbresëlënëse shëndetësore, duke përfshirë uljen e kolesterolit.
Manaferra
Manaferrat janë të shijshme dhe të mbushura me antioksidantë. Llojet popullore përfshijnë boronica, raspberries, luleshtrydhe dhe manaferra. Ata janë më të ulët në sheqer se shumica e frutave, por më të larta në fibra. Në të vërtetë, manaferrat ofrojnë secila 8 gramë fibra mbresëlënëse në filxhan. Për më tepër, një filxhan i manave përmban vetëm 50-85 kalori, në varësi të llojit.
Arra
Arra janë të shijshme, të kënaqshme dhe ushqyese. Ata janë një shtesë e mirë për mëngjes për shkak se po mbushin dhe ndihmojnë në parandalimin e shtimit të peshës. Edhe pse arra janë të larta në kalori, studimet sugjerojnë që ju të mos thithni të gjithë yndyrën në to.
Çaj jeshil
Çaji jeshil është një nga pijet më të shëndetshme në planet. Ajo përmban kafeinë, e cila përmirëson gatishmërinë dhe humor, së bashku me ngritjen e normës metabolike. Çaji jeshil siguron vetëm 35-70 mg kafeinë në filxhan, që është rreth gjysma e sasisë në kafe.
Proteina të trazuara
Një tjetër mënyrë e shkëlqyer për të filluar ditën është me një proteina të trazuara ose gojëmjaltë. Mund të përdoren disa lloje të pluhur proteinash, duke përfshirë proteina të hirrës, vezës, soje dhe bizele.
Fruta
Fruta mund të jetë një pjesë e shijshme e një mëngjesi ushqyes. Të gjitha llojet e frutave përmbajnë vitamina, kalium, fibra dhe janë relativisht të ulëta në kalori. Një filxhan frutash të copëtuara siguron rreth 80-130 kalori, në varësi të llojit.
Fara liri
Farat e lirit janë tepër të shëndetshëm. Ata janë të pasura me fibra të trashë, që ju ndihmon të ndiheni të plotë për disa orë pas ngrënies. Farat e lirit gjithashtu mund të përmirësojë ndjeshmërinë e insulinës dhe të zvogëlojë nivelin e sheqerit në gjak, si dhe të mbrojë kundër kancerit të gjirit.