YouArt, platforma kushtuar artit

3

Kreu i grupit francez ”Publicis”, Maurice Lévy ka prezantuar YouArt, një platformë dedikuar artit, qëllimi i së cilës është të ekspozojë dhe shesë vepra nga artistë të të gjitha llojeve.

“YouArt synon të bëhet platforma referuese globale për artin dhe teknologjinë, me numrin më të madh të artistëve, galerive, koleksionistëve dhe amatorëve”, deklaroi Lévy.

Në moshën 81-vjeçare, menaxheri historik i gjigantit francez të reklamave, një shkencëtar kompjuteri ka bashkuar dy pasionet e tij të mëdha në këtë projekt, artin dhe teknologjinë.

Një aventurë familjare, e nisur me djalin e tij Stéphane, nënkryetar i YourArt.

Në këtë projekt janë investuar nëntë milionë euro.

Konkretisht, artistët mund të abonohen (nga 10 deri në 30 euro në muaj) për të ekspozuar veprat e tyre në një hapësirë ​​virtuale të përshtatur me teknologji 3D.

YouArt u drejtohet artistëve dhe amatorëve të njohur, pa përzgjedhje, një model që të kujton YouTube.

/ata.gov.al