177 vjet fotografi, ja kush është fotografia e parë në botë

786

photography-day

Dita Botërore e Fotografisë festohet me 19 gusht çdo vit, për të festuar pasionin e fotografëve në mbarë botën. Kjo dite u caktua me qëllimin për të frymëzuar fotografë në të gjithë botën për të ndarë një foto me botën,nën moton: “Është për t’u ndarë me botën, bota sipas këndvështrimit të fotografëve”. Francezët Louis Daguerre dhe Joseph Nicéphore Niepce shpikën procesin e parë të fotografisë, daguerreotype, në 1837. Më 19 gusht 1839 qeveria franceze bleu patentën për procesin daguerreotype nga Akademia Franceze e Shkencave dhe e cilësoi shpikjen si një dhuratë “Shpengim për Botës”.

Fotoja e parë në botë

1459_1280x1024-wallpaper-cb1269445736