A flenë peshqit?

28

Thuhet se peshqit nuk flenë sepse nuk mund të mbyllin sytë. Po sa e mundur është kjo?

Në të vërtetë është si të mendosh se njeriu nuk mund të flejë, sepse nëse nuk përdor pambuk ai nuk mund të mbyllë veshët.

Gjumi i peshkut praktikisht nuk shqetësohet nëse drita godet retinën e syrit.

Shumë peshq bëjnë dremitje të shkurtër gjatë ditës ose natës dhe periudha e pushimit njihet sepse ata ndalojnë aktivitetin.

Disa lloje kanë një aktivitet të vrullshëm para gjumit.

Disa fshihen nën rërë, ndërsa disa të tjerë flenë me bark lart.