BE jep 5 milionë euro për sigurinë ushqimore në Shqipëri

104

Bashkimi Europian do të financojë një projekt me vlerë 5 milionë euro në mbështetje të sigurisë ushqimore, veterinarisë dhe standardeve fitosanitare në Shqipëri.

Eksperte nga vendi i dyte me sigurine me te mire ushqimore ne bote do te vijne ne Shqiperi. Behet fjale per eksperte dhe pajisje moderne nga IRlanda

Ministria e Bujqësisë, AKU dhe ISUV do të bashkëpunojnë ngushtësisht me këtë institucion, si dhe homologët nga Finlanda që janë pjesë e konsorciumit për zbatimin e projektit me kohëzgjatje 4-vjeçare