Drenas, ​kalaja e Vuçakut si pikë e turizmit kulturor

604

Kalaja e Vuçakut në afërsi të Drenasit, në të cilën po bëhen punime arkeologjike, do të shërbejë si pikë e turizmit kulturor.

Sipas arkeologut Shafi Gashi kjo kala daton qysh nga koha e neolitit dhe ka brenda një nga kishat më të vjetëra të ndërtuara në Dardaninë e shek IV. Po punohet për kthimin e saj në një monument të turizmit kulturor.