Imazhet më të afërta të marra ndonjëherë nga dielli, shihni fotot fantastike

55

Të shikosh diellin nuk është e lehtë. Nëse provoni ta bëni, nuk do rezistoni dot dhe mund të dëmtoni sytë. Nëse e bëni këtë me pajisje shumë të specializuara shkencore në Tokë, do të vini re që atmosfera të pengohet.

Për rezultatet më të mira, duhet të shikoni nga hapësira. Kjo është pikërisht ajo që bëri Agjencia Evropiane e Hapësirës me anijen e tyre Solar Orbiter (SoIO), duke na lejuar të marrim fotografi nga afër të Diellit që nxjerrin në pah pamje spektakolare. Të vendosura 77,000,000 kilometra (48,000,000 milje) nga Toka, afërsisht në gjysmë të rrugës drejt Diellit, kamerat e Solar Orbiter kanë marrë imazhe me cilësi të lartë nga një pikë e favorshme më e afërt se çdo aparat fotografik ndonjëherë.

Pamjet, që shihen më poshtë, janë mahnitëse.