Këshilla/ Ja si të jeni më produktivë në punë dhe si t’i gjeni kohë të lirë vetes

30

Sipas O2 Business, punëtorët mund të fitojnë një 3.14 orë të vlefshme në javë – gati 18 ditë pune në vit – falë disa metodave.

Nëpërmjet hapave teknologjikë, punonjësit mund të ndërmarrin masa të tjera për të përmirësuar produktivitetin e tyre në punë. Ndiqni këto këshilla të thjeshta për të siguruar që të mbeteni produktiv gjatë gjithë ditës:

Kufizoni kohën që keni kaluar në një detyrë

Duhet t’i ndani orët e punës në detyra të ngjashme që prisni të përfundoni brenda një kohe të caktuar, metodë që mund t’ju ndihmojë të përqendroheni. Ju do të duhet të jeni të disiplinuar që t’i përmbaheni afateve tuaja.

Bëni punët më të vështira fillimisht

Shtrëngoni dhëmbët dhe merrni detyrën më të vështirë përpara se të vazhdoni në punët e tjera që duhet të bëni. Ndërsa është joshëse të vonosh dhe të lësh punën më të rëndë për së fundmi, do të gëzosh një ndjenjë kënaqësie, pasi të zgjidhet detyra juaj më e madhe. Duke e bërë këtë në një zakon të përditshëm do të përmirësojë produktivitetin tuaj dhe do të filloni çdo ditë me një ndjenjë arritje.

Bëni pushim

Ajri i freskët oksigjenon rrjedhën e gjakut, ju zgjon dhe mund të ndihmojë për të përmirësuar gjendjen tuaj, kështu që përpiquni të dilni jashtë në drekë për një shëtitje. Edhe 15 minuta e kaluar në ajër të pastër në një ditë gri do të ketë një ndikim pozitiv në aftësinë tuaj për t’u përqendruar dhe një pushim nga ekrani i kompjuterit tuaj do të përfitojë gjithashtu nga sytë tuaj. Për më tepër, bëni pushime të rregullta në tavolinë për të qëndruar dhe shtrirë.

Shmangni takimet e kota

Ne kemi pasur të gjithë ato takime që përfundojnë si një humbje kolosale e kohës. Kështu që nëse mbledhja nuk ka një axhendë të vendosur, qëllime të qarta dhe një kohë fillimi të rreptë dhe kohë mbarimi, shtyjeni atë derisa të bëhen këto. Ndonjëherë, një email ose një telefonatë do të mjaftojë në vend të një takimi, duke kursyer kohën e të gjithëve. Dhe kur të keni një takim, sigurohuni që ju dhe pjesëmarrësit e tjerë të informoheni plotësisht për të shmangur kalimin e çështjeve nga e para.

Fikni mediat sociale

Njoftimet e zhurmshme përmes mediave sociale thithin kohë si pak gjëra munden. Dhe njoftimet që shfaqen në telefonin tuaj nuk do t’ju ndihmojnë të punoni mirë. Fikni – ose heshtni – këto hajdutë kohësh kur është e mundur.

Përqendrohuni në një detyrë në një kohë

Thënia e vjetër “njohës i të gjitha tregtive, mjeshtër i askujt” ka mjaft të vërteta në të. Ne nuk jemi të dizajnuar për multitasking dhe përpjekja për ta bërë këtë zvogëlon produktivitetin. Është e vështirë të përqendrohesh, dhe përpjekja për të kryer punë të ndryshme ndikon shumë në kujtesën tonë.

Flini sa duhet

Është një këshillë e dukshme, por gjumi i rregullt dhe i duhur do të mprehë mendimin, vendimmarrjen dhe kujtesën tuaj – të gjitha këto ndikojnë në produktivitetin tuaj – dhe ka përfitime për shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Konsideroni të keni një natë të hershme dhe të filloni përsëri në mëngjes në vend që të punoni vonë në mbrëmje.

Zgjidhni punëdhënësin tuaj mirë

Kur po konsideroni një punëdhënës të mundshëm, hetoni politikën e tyre të mirëqenies dhe pyesni për rregullat e kompanisë ndaj punës fleksibël. Firmat e mendimit përpara e dinë që produktiviteti do të rritet nëse ata i japin përparësi mirëqenies së stafit dhe shfrytëzojnë përfitimet e shumta që sjell lidhja – në mënyrë që punonjësit të kenë informacione se si, kur dhe ku punojnë.