Mbi 107 mijë fëmijë përfituan nga programi i depistimit të shikimit në shkolla

5

Mbi 107 mijë fëmijë kanë përfituar nga programi i depistimit të shikimit në shkolla.

 Me politikat e orientuara drejt parandalimit, vijojmë edhe gjatë vitit 2024. Mbështetjen financiare për Programin e Depistimit të Shikimit për nxënësit në shkolla.

Qeveria miratoi në prill të 2022-shit Programin Kombëtar për Kujdesin e Shikimit për Fëmijët, një program që garanton kujdesin në shikimit për fëmijët, që tek të porsalindurit, deri tek fëmijët në moshën 14-vjeçare.

Përmes këtij programi sigurohet vlerësimi okulistik/optometrik bazuar në protokollet e miratuara nga MSHMS dhe përgatitja e një regjistri kombëtar për problemet e shikimit të fëmijëve.

Nëpërmjet këtij program synohet që të kapen në kohë të gjithë problematikat e shikimit të fëmijëve, duke mundësuar në kohë të hershme elementët e tjerë që kanë të bëjnë me korrektimin e shpejtë të syve dhe problematikave të thella të shikimit, që çojnë deri në verbëri.

Ky program ka fokus parandalimin dhe edukimin duke ofruar shërbime të reja socio-shëndetësore në strukturat e arsimit.

/ata.gov.al