Me 30 qershor të vitit 1886, udhëtimi i pare ndërkontinental me tren

203

Udhëtimi i pare, ndërkontinental, me tren ndodhi me 30 qershor të vitit 1886.Treni u nis nga Kanadaja, Montreal dhe arriti me 4 korrik në Port Moody, British Columbia.

Ky tren gjatë këtij udhëtimi kishte: dy vagona me bagazhe, një vagon të postës, një karrocë të klasit të dytë, dy vagona për emigrantët, dy karroca të klasit të parë, dy vagona për gjumë dhe një lokal të vogël.

image1 image2