Njihuni me ushqimet që luftojnë aneminë

102

Jo pak njerëz vuajnë nga anemia, dhe shumë prej tyre kërkojnë që të gjenjnë shpëtim përmes ilaçeve.

Anemia shfaqet kur trupi juaj nuk ka mjaftueshëm rruaza të kuqë të gjakut,

Kjo gjendje shkaktohet kryesisht nga humbja e gjakut, shkatërrimi i rruazave të kuqe të gjakut ose nga paaftësia e trupit për të krijuar mjaftueshëm rruaza të kuqe.

Një dietë që është mjaft e pasur me hekur dhe vitaminë B, ka rëndësi të madhe nëse jeni anemik.

Bimët si spinaqi dhe lakra jeshile përmbajnë hekur dhe ju ndihmojnë shumë. Gjithashtu mishi i shpendve, qengjit ose lopës ju ndihmojnë, pasi përmbajnë hekur.