Pini kafe dhe s’ju ka dalë akoma gjumi, ja zgjidhja

140

Shumë nga ne mund ta kenë problemin e zgjimit në mëngjes edhe pse mund të pinë një filxhan kafeje.

Sipas një sondazhi më të fundit të realizuar me shoferët bëhet e ditur se si mund të kapërcehet kjo situatë.

Ekspertët në Laboratorin për Kërkimin e Gjumit në Universitetin e Lafborough në Britaninë e Madhe kanë arritur në përfundim se 15 minuta gjumë shtesë, pas pirjes së kafesë, rrit vigjilencën.

Kafeina zgjat 45 minuta. Kjo, megjithatë, është një kohë e gjatë për gjumë, pasi truri hyn në fazat më të thella të gjumit. Hulumtimi tregon se zgjidhja më e mirë për këtë është të flini edhe pesëmbëdhjetë minuta shtesë.

Kafeina bllokon prodhimin e komponimeve adenozine, të cilat akumulohen në trup gjë që ndikon që njeriu të rri më gjatë zgjuar