Shkencëtarja Arta Cika, shqiptarja në garën “TechWomen100 award” në Britani

42

Shqiptarja Arta Cika merr pjesë në garën “TechWomen100 award”, që zhvillohet në Britani.

Cika është mes 200 grave të tjera profesioniste nga Britania e Madhe. Fusha e saj e kërkimit shkencor përfshin teoritë e informacionit, rrjetet hapësinore, grafikët e rastit gjeometrike dhe entropinë grafike.

Arta Cika ka mbaruar studimet për inxhinieri komunikimi në Universitetin Politeknik të Torinos.

Aktualisht, kandidate për titullin Doktor në Departamentin e Shkencës së Inxhinierisë në Universitetin e Oksfordit, Angli, ajo gjithashtu është anëtare e Komitetit të Grave në Shoqërinë Inxhinierike në Universitetin e Oksfordit si dhe pjesë e Programit RisingWISE (Gratë në Shkencë dhe Inxhinieri).

Votimi për “TechWomen100 award” është i hapur deri me datë 29 nëntor.