Shkodër, organizohet ”Dita e biçikletave”

353

Pas një shkëputje që nga viti 2011 dhe viti 2012 rikthehet organizimi “Dita e biçikletave në Shkodër”.
Aktiviteti ka për qëllim promovimin e përdorimit të bicikletave në kushtet kur përdorimi i saj rrezikon të zbehet për shkak të rritjes së përdorimit të makinave.
Shkodra është qyteti i biçikletës dhe e ka trashëguar brez pas brezi këtë mjet të bukur, të shëndetshëm dhe ekonomik.
Aktiviteti u hap me fjalën e znj. Voltana Ademi, Kryetare e Bashkisë Shkodër. Më pas disa nga figurat e artit të qytetit u vlerësuan me çertifikatë. Gjithashtu u bë dhe një parakalim me biçikleta.
Sot, pjesë e kësaj dite ishte dhe panairi me temë biçikletën, ku u shpërndanë dhe çmime për lloje të ndryshme biçikletash.
Mbyllja e aktivitetit u bë me ekspoziten “Shkodra, familja ime, biçikleta ime, historia ime”.

14590261_977944702311397_1027957352380159776_n 14590431_977945655644635_7761069105280133951_n 14591870_977948595644341_1510742598743835811_n 14708187_977948155644385_3177617919657812990_n 14900542_977945658977968_2956281582247681537_n 14910277_977944592311408_2333470427534207927_n 14915329_977948332311034_7051160994001906548_n 14915346_977946565644544_8619174238795277410_n 14925576_977947892311078_9125843819780539552_n