Shqipëria korr sukses në festivalin e Teatrit Ballkanik në Turqi

36

Trupa e teatrit “Skampa” korr suksese në festivalin e Teatrit Ballkanik të zhvilluar në Bursa të Turqisë me pjesën “Valpone” me regji Adonis Filipit, dhe autor Ben Johnson.

Një nga pjesët e njohura në skenat e huaja. Vepra trajtojnë depersonalizimin e njerëzve nga lakmia.

Dëshira për tu pasuruar lehtës ishte grabitqarët i shënderron në prehje vjen  në  interpretimin e aktorit Elidon Fino, por edhe të aktorëve Ligoraq Ruiza Muharrem Hoxha, Ilirda Bejleri, Mario Elezi.

Në  fund të shfaqjes trupa teatrit Skampa ka marrë duartrokitjet shumta nga publiku i pranishëm, por edhe nga kritiket e artit duke vlersuar aktoret per interpretimin e tyre artistike.