Studimi/ Miqtë nuk janë të mirë vetëm për shpirtin, por edhe për trurin

22
Two women friends laughing with a perfect white teeth with a green background

Miqtë nuk janë të mirë vetëm për shpirtin, por edhe për trurin! Kështu thuhet në një studim të publikuar së fundmi nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Prandaj, kontaktet e mira shoqërore dhe aktivitetet stimuluese, si leximi dhe muzika, janë të dobishme për shëndetin mendor.

Sipas studimit, njerëzit me një numër të lartë marrëdhëniesh shoqërore kanë struktura më të gjera në korteksin cerebral të trurit, sesa njerëzit që janë të vetmuar.

Sipas OBSH-së,⁠ “Izolimi social dhe vetmia në moshë madhore lidhen me rrezikun e lartë të dëmtimit konjitiv dhe demencës”