Tiranë, nis aksioni i pastrimit të qytetit

290

Bashkia e Tiranës, e mbështetur nga vullnetarë e qytetarë të Tiranës, ndërmori sot një aksion pastrimi në të 24 Njësitë Administrative të kryeqytetit. Aksioni nisi në orën 8.00 të mëngjesit, nga Kombinati, me pastrimin e varrezave të Sharrës, e më pas vijoi në të gjitha njësitë administrative, të cilat janë organizuar në zona të përcaktuara më parë nga Bashkia e Tiranës. Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj, fillimisht iu bashkua aksionit të pastrimit në Kombinat, e më pas kaloi në Njësinë Administrative 8, në zonën e njohur si “Serat”, ku edhe falenderoi të gjithë qytetarët që vendosën t’i bashkohen aksionit të pastrimit.

“Në muajin dhjetor kompania publike, bashkë me Bashkinë e Veronës, do të fillojë operimin në Tiranë. Kemi porositur edhe disa mijëra kosha dhe disa dhjetëra mjete të tjera. Nuk po kursejmë asgjë, që të administrojmë me sukses ato që ka në dorë bashkia. Ashtu si në një familje nuk është detyra vetëm e nënës nikoqire që të pastrojë, por secili duhet të kontribuojë”, tha Veliaj.

Këtij aksioni ju bashkuan edhe aktivistët e Ecovolis.

14991931_10154725956916926_8835105078521214020_n 15055820_10154725793416926_254060648414111517_n 14980656_10154725793501926_3464321514489323041_n 14993482_10154725957326926_2069800453529637795_n 15032921_10154725956751926_7083295755476309748_n 15036338_1361016317251594_6678025414844036711_n 15036187_1361016393918253_4592453509299525714_n