Tiranë: Nis rehabilitimi i Unazës së Mesme

225

Bashkia e Tiranës ka nisur projektin për rehabilitimin e Unazës së Mesme, me qëllim përmirësimin e sistemit të qarkullimit për automjetet dhe shtimin e korsive për biçikleta.

Investimi parashikon ndërhyrjen në disa segmente të Unazës për përmirësimin e qarkullimit të automjeteve në disa kryqëzime, duke realizuar një korsi të dedikuar për biçikleta përgjatë bulevardit ”Zhan D’Ark” dhe bulevardit ”Gjergj Fishta”, si dhe duke riasfaltuar segmentet e amortizuara të Unazës së Mesme.

Projekti përfshin ndërhyrjen dhe përmirësimin e disa kryqëzimeve si më poshtë:

1.Kryqëzimi i rrugës “Muhamet Gjollesha” me rrugën “Myslym Shyri”
2. Kryqëzimi i rrugës “Jordan Misja” me rrugën “Asim Vokshi”
3. Kryqëzimi i Bulevardit “Zogu I” me rrugën “Reshit Petrela”
4. Kryqëzimi i rrugës “Arkitekt Kasemi” me bulevardin “Zhan D’Ark”
5. Kryqëzimi i Rrugës “5 Maji” me rrugën “Ferit Xhajko”
6. Kryqëzimi i Rrugës “Bardhyl” me rrugën “Kongresi i Manastirit”
7. Kryqëzimi i Rrugës “Siri Kodra” me rrugën “Ferit Xhajko”
8. Korsitë e Biçikletave në BLV “Zhan D’Ark” dhe BLV “Gjergj Fishta”